Een smoking overhemd mee op reis

Bij een formele gelegenheid is een smoking overhemd een goede keuze om te dragen. Het smoking overhemd heeft een chique uitstraling en een slanke pasvorm, zodat het uitstekend onder een jasje gedragen kan worden. Het wordt dan ook vaak gedragen bij zakelijke gelegenheden. Maar wat als deze gelegenheid zich voordoet tijdens een zakenreis? Je moet het smoking overhemd dan in je koffer meenemen, maar in een gekreukt overhemd kun je bij een formeel diner of een gala niet voor de dag komen. Het is daarom belangrijk om je overhemd op de juiste manier in te pakken. Maar waar moet je dan op letten?

Een overhemd in je koffer
Hoewel veel overhemden tegenwoordig van een strijkvrije stof worden gemaakt, wil dat niet zeggen dat je ze zo in je offer kan stouwen. Enige zorg bij het inpakken is zeker gewenst, zodat je bij aankomst je overhemd kreukvrij uit je koffer kan halen. Uiteraard dient het overhemd gestreken te zijn voordat je het gaat inpakken. Zitten er geen kreukels meer in? Dan kun je het overhemd eerst netjes opvouwen en vervolgens zo strak mogelijk oprollen. Het opgerolde kledingstuk kun je eventueel nog in een vacuümzaak verpakken, zodat het zijn vorm behoudt.

Bovenop in de koffer
Als je het overhemd netjes opgevouwen en opgerold hebt, leg je het bovenop in je koffer. Het is belangrijk dat je geen zware spullen, zoals schoenen of een laptop, op je overhemd legt. Die kunnen beter onderin, met het overhemd er bovenop. De keuze van de koffer kan daarnaast ook van belang zijn. Als er andere spullen tegen de koffer aan komen te liggen, zoals in het ruim van een vliegtuig, dan is een harde koffer handig, anders kunnen er alsnog zware spullen tegen je overhemd aangedrukt worden. Komt de koffer achterin de auto te liggen zonder verdere spullen, dan is dit aspect natuurlijk minder belangrijk.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.