De pasvorm van een smoking overhemd

Als je op zoek bent naar een smoking overhemd zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet een smoking overhemd meestal effen wit zijn en een blinde sluiting hebben, zodat de rij knopen niet zichtbaar is, en moet er sprake zijn van dubbele manchetten om je outfit af te kunnen maken met mooie manchetknopen. Ook moet het overhemd een hoge, opstaande kraag hebben, zoals de vadermoordenaar, waardoor het geschikt is om te dragen in combinatie met een vlinderstrik. Ook zeker niet onbelangrijk is de pasvorm van het overhemd.

Slim fit of modern fit
Een smoking overhemd moet nauw aansluiten rond het lichaam. Er moet immers een smokingjasje overheen gedragen kunnen worden en dat ziet er niet mooi uit, en zit ook niet lekker, als het overhemd te wijd is. Een goed aansluitend overhemd is dus belangrijk. Afhankelijk van het merk en je eigen lichaamsbouw, kun je daarom het beste kiezen voor een modern fit of een slim fit. Dit zijn overhemden met een slanke pasvorm, die geschikt zijn om onder een jasje te dragen. Een slim fit is daarbij doorgaans sterker getailleerd dan een modern fit, maar de pasvorm kan per merk verschillen.

Soepele stof om goed te kunnen bewegen
Hoe sterker een overhemd getailleerd is, hoe belangrijker het is dat het gemaakt is van een stof die soepel om het lichaam zit, zodat je je vrij kan blijven bewegen. Naast de pasvorm is het dus ook belangrijk om op het materiaal te letten. Een smoking overhemd met een slanke, getailleerde pasvorm zit immers niet lekker als de stof stug is en niet lekker mee beweegt. Veel smoking overhemden zijn daarom gemaakt van katoen of van een zachte blend, maar er zijn ook overhemden verkrijgbaar die vervaardigd zijn uit bijvoorbeeld glad satijn.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.