Welke boord past bij je outfit

Overhemden zijn verkrijgbaar in een breed scala aan soorten en maten. Je kunt natuurlijk kiezen uit verschillende kleuren, met of zonder print, uiteenlopende stijlen en diverse pasvormen, zoals een regular fit, modern fit of een slim fit overhemd. Daarnaast is er veel keuze in het materiaalgebruik. Er zijn overhemden van 100% katoen, maar ook een mix is mogelijk of zelfs een geheel satijnen overhemd. Veel merken bieden bovendien overhemden aan met verschillende mouwlengtes, zodat er altijd een passend overhemd te vinden is. Maar ook de boord is belangrijk. Want waar moet je nou eigenlijk op letten?

Een klassieke boord of een vadermoordenaar?
Op het gebied van boorden is er heel wat te kiezen. De meest tot de verbeelding sprekende boord is wellicht de vadermoordenaar. Dit is een opstaande boord, met naar beneden geklapte punten. Deze boord kies je voor zeer formele gelegenheden en is bij uitstek geschikt om te dragen in combinatie met een vlinderstrik. De vadermoordenaar is dan ook het overhemd dat past bij een smoking of rokkostuum. Is de gelegenheid meer casual? Dan kun je dit type boord beter in de kast laten liggen en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een overhemd met een klassieke boord.

Met of zonder stropdas
De klassieke boord is waarschijnlijk de meest bekende. Het is een kraag waarvan de punten naar beneden hangen en die je uitstekend kunt combineren met een stropdas. Maar ook zonder stropdas is een overhemd met klassieke boord een goede keuze, als de gelegenheid tenminste casual is. Daarnaast kun je ook kiezen voor een button-down kraag. Deze lijkt op de klassieke boord, maar de punten worden dan met knoopjes vastgezet op het overhemd. Deze boord draag je vooral bij informele gelegenheden. Voor een nettere gelegenheid kun je ook nog kiezen voor een “wide spread” of een “cut away” boord. Hierbij staan de punten wat verder uit elkaar, wat de boord geschikt maakt voor een wat dikkere stropdas.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.