Een smoking overhemd onderhouden

Wanneer je een chique smoking overhemd hebt aangeschaft, wil je natuurlijk graag dat dat lang mee gaat. Wellicht draag je een smoking overhemd niet zo vaak, maar je wil wel graag dat het er nog mooi uitziet als je het een keer aan wil trekken. Een smoking overhemd draag je immers alleen bij chique, formele gelegenheden, en dan wil je niet met een verwassen overhemd voor de dag komen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je overhemd in topconditie blijft? Veel hangt daarbij af van de manier van wassen en strijken van je overhemd.

Voorzichtig met wassen
Ten eerste is het belangrijk dat je je smoking overhemd niet zomaar met de overige was in de wasmachine gooit. Om je overhemd netjes te houden moet je het namelijk voorzichtig wassen. Lichte beschadigingen aan de stof kun je bijvoorbeeld voorkomen door de machine niet te hard te laten centrifugeren. Een laag toerental zorgt ervoor dat het overhemd niet te hard rondgeslingerd wordt, waarbij het telkens tegen de trommel wordt geslagen en beschadigingen kan oplopen. Ook is het verstandig om het overhemd binnenste buiten te wassen. Zo slaat niet de buitenkant van het overhemd tegen de trommel, maar de binnenzijde.

Lage temperatuur
Een overhemd kun je het beste op een lage temperatuur wassen en laten drogen aan een hangertje. De droogtrommel kun je beter vermijden. Deze zorgt er namelijk voor dat het overhemd langzaam zijn kleur verliest en het maakt de stof slapper. Veel smoking overhemden worden tegenwoordig gemaakt van een strijkvrije stof. Het is dan voldoende om het overhemd aan een hangertje uit te laten hangen. Als je het toch wil strijken moet je ook hierbij letten op de temperatuur. Strijk nooit op een hoge temperatuur en strijk het overhemd bij voorkeur als het vochtig is. Zo voorkom je dat je de stof ongewild beschadigt en blijft je smoking overhemd langer mooi.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.