5 tips om een goed overhemd te herkennen

Overhemden zijn er in verschillende kwaliteiten. Vaak is de prijs hier natuurlijk aan aangepast. Helaas komt het ook voor dat overhemden tegen een hoge prijs worden verkocht, terwijl de kwaliteit meer dan te wensen overlaat. Hoe herken je nu een overhemd van goede kwaliteit? Wij geven je 5 tips.

  1. Let op de overgangen

Ieder overhemd heeft naden, zoals bijvoorbeeld op de schouders of in de oksels. Overhemden van de beste kwaliteit tonen deze naden nauwelijks, omdat het patroon goed doorloopt op de naad. Loopt het patroon totaal niet door? Dan kun je beter een ander overhemd zoeken.

  1. Blijven de boorden staan?

Overhemden van goede kwaliteit hebben stevige boorden. Deze boorden blijven ook overeind staan als je de bovenste paar knopen losmaakt. Zakt de boord helemaal in als je de bovenste knoopjes losmaakt? Dan is de kwaliteit matig.

  1. Oneffenheden in de stof

Neem de stof van het overhemd tussen duim en wijsvinger en laat de stof zo tussen je vingers doorglijden. Bij een overhemd van goede kwaliteit zal je geen oneffenheden voelen. Voel je wel oneffenheden? Dan is de kwaliteit niet optimaal.

  1. Kijk naar de pasvorm

Er zijn overhemden met een niet 100 procent nauwkeurige pasvorm. Wanneer je het overhemd draagt, dan is het aan de ene kant net even langer als aan de andere kant of er zijn punten waarop de stof een beetje scheef trekt. Zoek dan liever door naar een ander overhemd.

  1. Beoordeel de verkoper

Let goed op waar je je overhemden koopt. Hoe zit het met de service van de verkoper en wat kun je doen als je een probleem met je overhemd hebt? Kun je dan een klantenservice benaderen of heb je gewoon pech? Het kan ook nuttig zijn om eens ervaringen van anderen te lezen over de verkoper en zijn of haar overhemden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.