Waarop moet je letten bij het kiezen van een overhemd?

Er zijn natuurlijk heel veel zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een overhemd. Je kunt hierbij denken aan de pasvorm, de kleur en bijvoorbeeld het soort boord dat eraan zit. Dit zijn nog relatief voor de hand liggende zaken. Er zijn ook enkele minder voor de hand liggende zaken waar je op moet letten, zoals de katoensoort, de katoenweving en het soortelijk gewicht. Dit zijn waarschijnlijk niet de eerste zaken waar je op let, maar juist deze zaken kunnen je wel veel vertellen over de kwaliteit.

De katoensoort kiezen
Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten katoen die worden gebruikt voor het maken van overhemden en ook onderhemden. Maar liefst 9 op de 10 overhemden en onderhemden worden gemaakt van het zogenaamde behaarde katoen. Dit mag veel zijn, maar het is niet de beste keuze. De beste keuze is namelijk Amerikaans katoen, dan vooral erg zacht en toch goed stevig is. Slechts acht procent van de hemden die worden geproduceerd is van deze katoensoort gemaakt.

De katoenweving kiezen
Katoen wordt uiteraard ook op verschillende manieren geweven. Het kan zijn dat er een enkele draad wordt gebruikt, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van twee draden die eerst weer in elkaar worden gevlochten voordat er een eindproduct van wordt gemaakt. Deze katoenweving wordt ook wel two-ply genoemd en is van betere kwaliteit.

Het soortelijk gewicht kiezen
Het soortelijk gewicht kan je ook veel vertellen over de kwaliteit van de stof. Wanneer het gaat om een gewicht van 140 gram, dan heb je te maken met een product van relatief slechte kwaliteit. Je kunt verwachten dat het overhemd niet heel erg lang mee zal gaan. Beter is het om te kiezen voor overhemden van katoen met een soortelijk gewicht van 170 gram.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.