Mannen shoppen liever online voor overhemden

De tijd dat mannen een hele middag uittrokken om erop uit te gaan voor overhemden is nu wel zo’n beetje voorbij. Onderzoek heeft aangetoond dat ook steeds meer mannen online gaan winkelen voor overhemden. Op het moment dat online shoppen mogelijk werd waren het vooral de vrouwen die hier dankbaar gebruik van maakten. Mannen gingen toch liever nog naar de winkel gaan, zeker voor zakelijke kleding, zoals voor kostuums, stropdassen en overhemden. Dit is inmiddels veranderd. De laatste 10 jaar is er een flinke stijging te zien in het aantal mannen dat de overhemden online koopt.

Toename van mannen die online shoppen
In 2010 waren het nog vooral vrouwen die online aan het winkelen sloegen. In de jaren hierna kwamen er steeds meer mannen bij die het online shoppen ook ontdekten. Het aantal mannen dat online kledingaankopen deed steeg met 60 procent in slechts twee jaar tijd. Het aantal vrouwen dat online kleding kocht steeg ook, maar slechts half zo snel als het aantal mannen dat de kledingcollectie besloot uit te gaan breiden met online aankopen. Tussen 2010 en 2015 kocht 1 op de 6 mannen onder de 60 jaar wel eens kleding online.

Steeds meer aankopen via mobiel
In 2015 en 2016 was er vooral een stijging te zien in het aantal aankopen dat werd gedaan via een mobiel apparaat. In de jaren hiervoor waren de aankopen via mobiel niet zo snel gestegen. Ongeveer 1 op de 8 mannen maakte in 2016 gebruik van een smartphone om online kleding te bestellen. Ongeveer 1 op de 4 mannen deed dit wel eens via een tablet. In dit jaar gaf 77 procent van de mannen onder de 60 jaar aan wel eens online kleding te kopen. Kortom, het aantal mannen dat de overhemden en andere kleding online koopt stijgt ieder jaar verder.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.